Follow us on social

Co w Warszawie

Follow us on social

syreni śpiew koneser menu

Syreni Śpiew Koneser wyłożył karty na stół…karty menu. Co zjemy?

Syreni Śpiew Koneser jak twierdzi, dopiero się rozkręca, szlifuje wszystko po hucznym otwarciu i pierwszych miesiącach sprawdzania jakie są oczekiwania gości. Zaczynają na spokojnie, czerpiąc z moich ukochanych Włoch, gdzie prostota łączy się zgrabnie ze smakiem. I żeby nie odwlekać za bardzo, to dodaje, że dziś w Syreni Śpiew Koneser odpalono nowe menu!

Dokładnie 2 miesiące temu, 7. Września długo zapowiadany Syreni Śpiew powrócił na mapę stolicy w nowej, rozbudowanej formule. W odniesieniu do tego co pamiętamy z dawnych czasów, nowością jest to, że teraz jest czynny 7 DNI W TYGODNIU. Każdego dnia na Placu Konesera możemy odwiedzić lokal od 12:00. Otwarty jest do późnych kolacji.

 syreni śpiew koneser kontakt

Nie tylko plan działania się zmienił, a także lokalizacja. Z Szarej Syreni Śpiew Koneser przeniósł się do XIX wiecznej Fabryki Wódek Koneser na Pradze. Kto jeszcze nie był to musi wiedzieć, że spotkacie się tam z połączeniem przestrzeni postindustrialnej z żywą tkanką miejską. Stary magazyn i niesamowita historia. Ściany przesiąknięte spirytusem. No i to jedzenie…

 syreni śpiew koneser godziny otwarcia

4 poziomy, 4 bary, 3 sceny, magiczny ogród, który już wkrótce zostanie ogrodem zimowym oraz oryginalny piec do wypieku tradycyjnej pizzy neapolitańskiej: Serce Kuchni Syreniego Śpiewu Koneser.

Dawny klub i koktajlbar to w nowym wydaniu restauracja i dziś przede wszystkim na tym się skupiamy, bo właśnie dziś, 7 listopada nastąpiła premiera Cucina di Syreni Śpiew. Z początku w Syrenim Śpiewie, mogliśmy zjeść tylko,albo i AŻ, włoski placek z przypieczonymi bąblami na rantach, o delikatnym i puszystym środku. A do tego oczywiście włoskie produkty.

Syreni Śpiew Koneser zyskał także nową Szefową Kuchni – Dorotę Mrówkę, która wspólnie z Norbertem Redkie, odpowiadającym za całościową kreację kuchni, pracują nad kolejnymi pozycjami do karty Cucina di Syreni Śpiew. Dziś przed nami odsłaniają, część swojej wizji, lecz zapowiadają, że to dopiero początek. Co więc znajdziemy w odsłonie Cucina di Syreni Śpiew, która weszła w życie 7 listopada?

syreni śpiew koneser

Kanapki z regionu Emilia-Romania, specjalność włoskiego street food’u – Piadiny, Sałaty inspirowane tradycyjnymi smakami regionu Kampanii i Lombardii, klasyczne Włoskie przekąski – Antipasti, Aromatyczny i gorący, inspirowany regionem Veneto krem z sycylijskich pomidorów, Słodkości z narciarskich stoków Dolomitów, a także nowe pozycje w dziale Tradycyjnych Pizz Neapolitańskich.

W ofercie znajdziemy bardzo dużą ilość pozycji wege oraz wegan, o które w szczególności zadbał sam Współwłaściciel, weganin, a także nowa Chef Dorota Mrówka, która od 2015 roku rozwija się w kuchni roślinnej, a także jest prowadzącą warsztaty kulinarne z wegańskiego cukiernictwa w CookUp studio. Czy smacznie? Sami oceńcie i dajcie znać jak czy to miejsce do którego będziecie wracać?

 syreni śpiew koneser menu