Loading Posts...

New Year, New Orlean czyli Sylwester w MOMU!

31 grudnia 2017 oprócz witania Nowego i mam nadzieję, jeszcze lepszego roku od obecnego, mam ogromną przyjemność zabrać Was w magiczną podróż po zakątkach Luizjany.

Jeśli nie raz bujaliście w obłokach, rozpływając się w dźwiękach trąbki, puzonu czy klarnetu z myślą, by choć na chwilę znaleźć się w nazywanym ,,ojcem” lub jak kto woli kolebką jazzu – Nowym Orleanie, macie okazję urzeczywistnić swoje pragnienia.

Kolejną dobrą wiadomością jest to, że wcale nie musicie pakować walizki i bookować biletu na samolot – bo na Wierzbową spokojnie dojedziecie komunikacją miejską lub taxi.  Atrakcji jak zwykle nie zabraknie – jak to zresztą bywa w MOMU.

Wisienką na torcie podczas Wielkiej Nocy Sylwestrowej będą przygrywający Wam podczas zabawy i tańców – weterani starego, dobrego jazzu – ,,Dixie Warsaw Jazzmen”, specjalizujący się w tradycyjnym jazzie, tzw. ,,białym dixieland” pochodzącym prosto z lat 20-40., prezentującym jego światowe standardy – blues, ballady, stompy.


Menu Sylwestrowe podane w bufecie:

Przekąski zimne:
– Śledź marynowany z suszonymi pomidorami na bagietce korzennej posypany prażonymi migdałami
– Pastrami marynowane w ziołach i sosie teriyaki z karmelizowaną cebulą i ogórkiem wędzonym
– Tatar wołowy – klasyk MOMU
– Parfait z wątróbek drobiowych z gruszką, kozim serem podane na bagietce korzennej
– Sałatka tabouleh z kaszy gryczanej niepalone, soczewicy, natki pietruszki, papryki marynowanej z miodowym vinegretem podana z falafelem z zielonego groszku
– Mięsa i sery z naszego pieca
– Ceviche z łososia marynowanego w cytrusach z kiełkami i limonką
– Studzienina wieprzowa z mięsem z goleni, warzywami gotowanymi kropiona octem jabłkowym
– Smoked fitt salad z wędzonym serem, szparagami marynowanymi, szpinakiem, pomidorami cherry, orzechami włoskimi, burakiem pieczonym w piecu MOMU, marynowanymi oliwkami, grejpfrutem, winogronami, sosem vinegret

dodatki:
– sosy smakowe, pikle, pieczywo

Zupa:
– Krem z kukurydzy na wywarze z kraba z wędzonym popcornem i wędzoną solą morką

Dania główne:
– Jambalaya z owocami morza, chorizo i wołowiną
– Skrzydełka wędzone w BBQ na bazie Maker’s Mark
– Pstrąg pieczony z orzechami pekan i warzywami grillowanymi w przyprawie cayune

Desery – w bufecie słodkim

Napoje gorące (w bufecie)
– kawa
– herbata

Napoje zimne (w bufecie)
– woda (gazowana/niegazowana)
– soki (pomarańcz, grejpfrut, jabłko)

Alkohol (do wyboru)
– butelka wina 0,7l (białe – Vinho Verde / czerwone – Primitivo Marchesi Del Salento) na 2 osoby
– butelka wódki Amundsen 0,5l na 2 osoby

MOMU
ul. Wierzbowa 9/11
00-094 Warszawa

Wszelkie pytania/ rezerwacje:
E-mail: [email protected]
Tel. 506-100-001

Cena: 300 PLN/ osobę
Bilety do nabycia w restauracji.

MOMU
ul. Wierzbowa 9/11
00-094 Warszawa

Wszelkie pytania/ rezerwacje:
E-mail: [email protected]
Tel. 506-100-001

Leave a Comment