Loading Posts...

Nowe menu w hawajskim Raju, czyli kulinarne lekarstwo na niepogodę

Raj w Niebie – pierwsza w Polsce restauracja specjalizująca się w kuchni hawajskiej i serwująca poke bowle ma już ponad rok.  Teraz restauracja zaprasza na odsłonę trzeciej już karty, pełnej inspirowanych słonecznymi wyspami dań.

Co zrobić, gdy za oknem coraz ciemniej i zimniej? Ratować się pysznym jedzeniem, które poprawi humor, doda energii i sprawi, że błyskawicznie poczujemy się lepiej. Na kojącej dawce comfort food’u oparła swoje najnowsze menu restauracja Raj w Niebie.

Rajska kuchnia to kolory, zaskakujące smaki, egzotyczne kombinacje i wieczne lato. Słoneczne i świeże dania dopełnia zaś klimatyczna przestrzeń z prawdziwymi palmami i egzotycznymi roślinami. Przez najbliższe jesienno-zimowe miesiące, na gości lokalu czekać będzie menu, które chociaż na chwilę pozwoli przenieść się z centrum Warszawy, wprost na ciepłe wyspy!

Raj jako pierwszy w Polsce zaserwował m.in. poke bowle – czyli miski pełne rozmaitych dodatków. Składają się one z poke (klasycznego hawajskiego dania z surowej, marynowanej ryby), świeżych warzyw i owoców, aromatycznych przypraw oraz ciepłego ryżu. W nowej karcie nie może więc zabraknąć bowli w odświeżonych kompozycjach – poza tradycyjnym ahi poke z tuńczykiem, pojawią się też miski z kurczakiem huli huli, krewetkami i tempehem.

Do nowego menu wejdą też m.in.: pancakes z konfiturą z boczku i sadzonym jajkiem, zapiekana w liściu bananowca wieprzowina z ananasem, dorsz w posypce z jagód goji i imbiru, czy panna cotta z herbatą matcha i kremem z białej czekolady.

W Raju jak zawsze będzie można skosztować serwowanych przez cały dzień oryginalnych śniadań, esencjonalnych zupy, pozycji wegetariańskich i bezglutenowych, a także deserów i drinków.

Hawajskie połączenie kuchni amerykańskiej i japońskiej, świeżość oraz moc kolorów na talerzu –  prosty sposób na ucieczką od jesiennej chandry i chłodu.

Kulinarny Raj w samym centrum Warszawy czeka!


Leave a Comment