Loading Posts...

Ruskie, z serem, bao, czy tybetańskie? Rusza Festiwal Pierogów Świata nad Bulwarem Flotylli Wiślanej

Festiwal Pierogów Świata nad Bulwarem Flotylli Wiślanej

Pierogi są znane i lubiane w każdym zakątku Ziemi – także nad Wisłą!  Już w przyszły weekend – 29 i 30 lipca, na Bulwarze Flotylli Wiślanej odbędzie się Festiwal Pierogów Świata.

Te dwa dni będą należały do pierogów. Restauratorzy z Warszawy i okolic przygotują pierogi, które są symbolem ich kuchni.

Na pierogi każdy ma swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone – możliwości jest właściwie nieskończona liczba.

Już 29tego i 30stego lipca będzie okazja do spróbowania pierogów dużych i małych, polskich, hiszpańskich, japońskich, tybetańskich momo, wloskich calzone, rosyjskich pielmieni, gruzińskich chinkali, bao, manty, momo, gyoza wszystkie odmiany dim sum. Będzie w czym wybierać!

Dla każdego znajdzie się coś miłego. Gwarantowane usatysfakcjonowanie każdego smakosza, gwarantowane pełne, szczęśliwe brzuchy!

To będzie niezwykła pierogowa uczta! Strefa pierogów świata będzie uzupełniona strefą wystawców Smaku Nocy Letniej. Wstęp na festiwal jest bezpłatny.


Leave a Comment

Loading Posts...